Direct een hit bij kinderen en volwassen!

Ongeveer dertig jaar geleden ontwierp mijn moeder (als productontwerper) vele stoffen met kleurrijke dessins die zijn toegepast op een allerlei kinderproducten zoals kinderwagens en autokinderstoelen. Als spin-off kwam zij niet lang daarna zelf op het idee om met één van deze stoffen ook speelkussens voor haar eigen kinderen te maken. De speelkussens zijn nooit officieel op de markt uitgebracht, maar ik, mijn zusjes en onze vriendjes hebben hier altijd met ontzettend veel plezier mee gespeeld.

We bouwden er hutten van, gebruikten de blokken als winkeltje, we lazen er boeken op, ze deden dienst als stoel en tafeltje of werden ingezet voor spannende hindernisbanen. In onze tienerjaren werden de speelkussens minder gebruikt en werden ze logischerwijs opgeborgen.

Totdat ikzelf moeder werd. De speelkussens werden niet terloops van zolder gehaald, maar waren direct een hit bij onze toen nog zes maanden oude zoontje. Hij trok zich eraan op, en kon zich zo op een makkelijke en veilige manier op en langs de kussens bewegen. Niet alleen heel erg leuk, maar het stimuleerde ook zijn motorische ontwikkeling. Ohja… en nog een ander pluspunt: de speelkussens hebben een ideale hoogte om zo dicht bij je kind te zijn die aan het spelen is, zonder dat je hiervoor op de koude vloer hoeft te zitten.

Na al die jaren bleken de speelkussens nog steeds een groot succes! Hierdoor ontstond bij mij het idee de speelkussens alsnog op de markt te brengen, maar dan in nieuw jasje, zodat ik er ook mijn eigen creativiteit op kon loslaten en het ook nog eens extra mooi staat in huis.

Hopelijk brengt het veel andere kinderen en ouders net zo veel plezier als dat het mij als kind en nu mij als ouder en eigen kinderen brengt!

Liefs,
Juul

×